Sign In | Manage Account | Gmail

Trick Bang2 Boom CPU/Laptop Orang (EP.1)

February 10, 2010 ·
Assalammualaikum..
Jom kali nih tin nak ajar trick jahanamkan komputer atau laptop kawan2 dengan cara yang agak nakal dan menakutkan tapi takkan ada apa2 kesan pun..hanya mengusik jer..tapi kena baca sampai abis baru lh wat trick nih..OK jom mulakan.....
OK!!dah sedia??

Bagi memulakan nak jahanamkan komputer atau laptop kawan2 korang tin akan ajar 4 trick yang tak berapa jahat..

Trick Pertama:
Shutdown CPU/Laptop:

Bila file ini di click akan terus terpadam la CPU/Laptop tuh..
Buka Notepad dan masukkan kod dibawah:

Kod:
@echo off
msg * Tin Kosong was here
shutdown -c "

*korang leh edit "Tin Kosong was here" dan "ambil ko!!terpadam lerrr.." atau dengan apa2 perkataan pun..

Pastu korang save file korang ke apa2tajuk.BAT ok..korang tukar la icon file tersebut dengan icon yang menarik dan letakkan di desktop ok..


Trick Kedua:
Gangguan Caps Lock
:
Huruf akan jadi Capslock secara berselang seli..Capslock akan jadi outomatik..hahaha..nih antara trick kesukaan tin bila tin pergi ke mana2 Cyber Cafe..
Buka Notepad dan masukkan kod dibawah:

Kod:
Set wshShell =wscript.CreateObject("WScript.Shell")
do
wscript.sleep 100
wshshell.sendkeys "{CAPSLOCK}"
loop


dan tukarkan file ke apa2tajuk.VBS dan save..korang simpan file nih dekat mana2 folder janji jangan di desktop pastu korang click dan biar jer..


Trick Ketiga:
CD Room Eject Berulang Kali:

Akan eject semua CD room..takkan bagi peluang..heheheh..kalau ada lebih dari 2 CD room..kedua2nya akan terkeluar..
Buka Notepad dan masukkan kod dibawah:

Kod:
Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop

dan tukarkan file ke apa2tajuk.VBS dan save..korang simpan file nih dekat mana2 folder janji jangan di desktop pastu korang click dan biar jer..


Trick Keempat:
Penggunaan Enter Berulang Kali:

Penggunaan enter akan terjadi berulang2 kali..so memang takleh wat keja lgsung laaa..akan terjadi tak kira kat mana2..masa menaip atu pun masa melayari internet..so berjaga2 la..
Buka Notepad dan masukkan kod dibawah:

Kod:
Set wshShell = wscript.CreateObject("WScript.Shell")
do
wscript.sleep 100
wshshell.sendkeys "~(enter)"
loop


dan tukarkan file ke apa2tajuk.VBS dan save..korang simpan file nih dekat mana2 folder janji jangan di desktop pastu korang click dan biar jer..

OK..pastu cara nak hilangkan semua nih korang TurnOff CPU/Laptop yang korang kenakan ok..ada lagi trick yang lagi jahat bagi mengusik kawan2 korang tapi........
Bersambung ke episod lain.......


Kesemua trick ini tanggungjawab korang..
*nota*wscript.sleep adalah kelajuan bagi pengulangan Trick atau mempercepatkan trick, so lh tukarkan 5000 ke 4000 atau sebagainya..


4 komen:

«♪Ruff♪» said...
February 10, 2010 at 1:15 PM  

wah best2 trick neh

|arieza| said...
February 11, 2010 at 10:22 AM  

hahah sgt cool!! hahah tp kan, kan tin kate klu nk hlgkn, kena shut off pc shut down mcm biasa boleh ek? ke kena tutup straight xleh pakai kt start up button tu? takut kang hbs keje2 mmbr hilang sbb xpat shut down properly hahaha

tin kosong said...
February 11, 2010 at 4:33 PM  

«♪Ruff♪»
kalau best selalu jenguk ler..heeee..

|arieza|
yup!!takkan ilang ler..dun worry..n boleh pkai kat starup btton..

Anonymous said...
August 26, 2012 at 12:45 PM  

klau kita buat kat laptop sendiri berfungsi x??

Followers

Feed Burner

Sila click komputer berlari yer

atau masukkan emel korang untuk software dan trik menarik:

Delivered by FeedBurner