Sign In | Manage Account | Gmail

Symantec $@#$^$ Google Chrome

February 16, 2009 ·
Tin tak tau nak wat tajuk apa bagi tip nih..itu pasal tajuk Entri akli nih nerbunyi cmni..heeee..

Penggunaan Symantec Endpoint Protection pada PC/laptop akan menjahanamkan penggunaan Google Chrome secara keseluruhannya..

Tin pernah lihat kejadian nih beberapa kali dah depan mata tin dan banyak kali dah tin tengok mana2 kedai komputer akan mengmbil caj sebanyak rm10 utk mengembalikan penggunaan Google Chrome..

Padahal situasi ni dapat kita menyelesaikan sendiri dan sangat2 la mudah nk mengatasinya dan tak perlu mengeluarkan duit..walaupun situasi ni dah lama terjadi tp sampai sekarang tin lihat kan ada orang bermasalah denagn pekara nih..

Tin akan bg tips mengatasi masalah nih..

Langkah-langkah

1. Korang pergi ke Run dan taip "regedit" dan [ OK ]

2. Pastu ke HKEY_LOCAL_MACHINE >>SYSTEM >>

3. CurrentControlSet >>Services >> SysPlant

Pastu korang tengok kat sebelah kanan korang dan cari Start..
double click start tersebut dan tukar nilainya menjadi 4..

Korang reboot PC/laptop korang..dan Google Chrome sepatutnya sydah dapat digunakan seperti biasa..

3 komen:

s a r a said...
February 16, 2009 at 7:38 AM  

hu2 patot ar sy punye chrome tu suke kill page bile cam xle bukak da...pape pon thanx ye!

tin kosong said...
February 16, 2009 at 11:58 AM  

symantec mmg akn kacau kita nya google chrome..papun macih sudi jengok page nih..

DuniaComei said...
February 21, 2009 at 12:41 PM  

sebab tu google chrome harus banyak diperbaiki...sng pkai jer firefox tetap terbaek hehehehee

Followers

Feed Burner

Sila click komputer berlari yer

atau masukkan emel korang untuk software dan trik menarik:

Delivered by FeedBurner