Sign In | Manage Account | Gmail

Mempertingkatkan Kelajuan Firefox ( 2 )

January 05, 2009 ·
Dulu tin ada bagi dah cara mempertingkatkan kelajuan firefox, kali ni tin bagi update dia. Yang nih yang terbaru nya.



langkah pertama korang taipkan "about:config" kat URL bar dan enter pastu korang "click kat I'll be careful, I promise!".Dengan ini ia akan membawa korang kat parameters menu dimana korang leh ubah parameter Firefox korang seperti gambar di atas.

Cari kod yg tin bg seperti di bawah kat parameter dan ubah seperti di bawah nih.Hanya double click kat code tersebut dan ubah value seperti dibawah..

Kod:
network.http.pipelining- true.
network.http.pipelining.maxrequests - set 100
network.http.proxy.pipelining - true
network.dns.disableIPv6 - true

Pastu ikut yang dibawah pula

*Masukkan perkataan berwarna oren
Right-click>> new>> Boolean
masukkan "content.interrupt.parsing" >> ok >> true

Right-click >> new >> integer
masukkan "content.max.tokenizing.time" >> ok >> 2250000 >> ok

Right-click >> new >> integer -
masukkan "content.notify.interval" >> ok >> 750000 >> ok

Right-click >> new >> Boolean -
masukkan "content.notify.ontimer" >> ok >> true >> ok

Right-click >> new >> integer -
masukkan "content.notify.backoffcount" >> ok >> 5 >> ok

Right-click >> new >> integer -
maukkan "content.switch.threshold" >> ok >> 750000 >> ok

Right-click >> new >> integer -
masukkan "nglayout.initialpaint.delay" >> ok >> 0 >> ok

16 komen:

aFiQ D'Dunia said...
January 5, 2009 at 12:17 AM  

terima kasih beri tip cam nie

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...
January 5, 2009 at 12:43 AM  

arghhhh...xleh...xleh....
n3s punya dah melebihi had laju ni...
saman speed trap ari tu pun lom settle lagi ni...

waakakakaka

nice tips !!!

Luth Textile said...
January 5, 2009 at 1:11 AM  

aku dah try,,
ada sket je peningkatan..

p/s: bila nk turun penang, bro?

kamal said...
January 5, 2009 at 11:12 AM  

bgoz tol rr ko ni tin..
mane ko jumpe bnde2 cmni??
gud otak..

tin kosong said...
January 5, 2009 at 5:48 PM  

afiq-
sma2 afiq

n3s-
hahaha..cian kat n3s, itu la terlalu laju sangat..

luth-
aku nya laju jer..aku tweak 22 jenis..hehehehe..aku p pneng sabtu nih..yes!!

kamal-
byk2kan join gang2 dak pandai kpter ler..hehehehe..

Topengperak_Xinwugi® said...
January 6, 2009 at 1:12 AM  

blur la nbro... perkataan berwarna oren tu nk masuk dekat mana?

tin kosong said...
January 6, 2009 at 1:43 AM  

kena right click dulu..baru topengperak tahu kat mna nak masukkan nanti

Topengperak_Xinwugi® said...
January 6, 2009 at 1:47 AM  

dah setel bro...thanx 4 info...

tin kosong said...
January 6, 2009 at 1:59 AM  

sama2..emmm..
tin takleh masuk blog topengperak laaa..
knapa???

Topengperak_Xinwugi® said...
January 6, 2009 at 2:05 AM  

ai... ye ke??? http://perisik-rakyat.com/

topengperak.blogspot belum dibuka lagi... dlm pembinaan... cukup budget untuk catch domain br publish.

Ir. hydir said...
January 6, 2009 at 11:46 AM  

huh... bagus juga ni...
tp ko dh buat perbandingan dgn Google Chrome ke tin.. sbb aku dh lama x bukak Firefox nih... sbb Chrome menarik tertarik mmg da bomb .. :)

tin kosong said...
January 6, 2009 at 12:03 PM  

firefox yang terlaju wat masa lanih..tanpa tweak pun firefox laju dari chrome,tin guna msa tgk di one manga n youtube ja chrome..

jordan shoes said...
January 6, 2009 at 8:18 PM  

where you come from!

maicher said...
January 16, 2009 at 12:21 AM  

cheap handbags
evening handbag
handbags online
ladies handbag
luxury handbag

wholesale said...
June 1, 2009 at 8:38 PM  

Cheap wholesale direct from China wholesalers. www.Yiwu.hk: discount wholesale, your one stop wholesale source.

Anak Gemilang said...
February 11, 2010 at 5:34 PM  

x pndi la wat.. huhu.. byk code tuh... nk tkr yang mana.. smua ke.. uwa.. x phm.. huhuh

Followers

Feed Burner

Sila click komputer berlari yer

atau masukkan emel korang untuk software dan trik menarik:

Delivered by FeedBurner