Sign In | Manage Account | Gmail

Mempertingkatkan Kelajuan Boot Windows

December 07, 2008 ·

Maap pada member-member tin yg tin tak dapat jawab tag, tin agak sibuk dan kesihatan pun tak izinkan nak berblogging. Tin akan jawab secepat mungkin bila tin tak bz, maap sangat- sangat pada semua sahabat tin.

Ok, kali nih tin nak tunjuk cara-cara nak meningkatkan kelajuan boot window kita. Kenkadang kita tunggu lambat sangat nak tunggu loading window kita. Lembab sangat-sangat dan tersangat la lambat. Ok jom riview...

Langkah Pertama
Korang buka Start>>Run>>dan taip msconfig macam gambar kat bawah


Langkah Kedua

Korang pergi kat Services>> dan korang click la kat mana-mana yg korang rasa tak guna bila korang nak startup window k.


dan korang masuk lak kat startup dan click kat mana-mana Prog yg tak digunakan utk startup macam YM or pa saja.


Pastu Korang restart PC/Laptop korang k.

Ok, cmtu ja. Bukan susah pun kan??selamat mencuba semua!!

NotaJari:Tag semua akan dijawab secepat mungkin, kesihatan tin tak mengizinkan lg. Ni pun tin sempat post sebab Alang tin ada. Rasa sihat ckit..heeeeeee.....

1 komen:

CikOrkid said...
December 8, 2008 at 12:32 AM  

uik tin..sakit ape?
pa pun selamat hari raye aidiladha..

Followers

Feed Burner

Sila click komputer berlari yer

atau masukkan emel korang untuk software dan trik menarik:

Delivered by FeedBurner