Sign In | Manage Account | Gmail

Cara Kekalkan talian Internet

December 03, 2008 ·

Kekadang kita tension sangat kalau kita tengah melayari bahtera Internet nih tetiba kita terputus bekalan internet. Peh!!!memang menyakitkan jiwa dan raga kalau tengah something menggunakan Internet.

Kita leh check Internet kita menggunakan Ping dengan cara nih(info Ping)
Start>>Accessories>>Command Promt dan akan keluar seperti gambar dibawah


korang masukkan ping google.com -t seperti gambar dibawah dan korang Enter dan tak boleh di click.


Dengan nih ia akan mengekalkan kita dalam talian internet kita. Tapi nih yg biasa saja yg hanya mengekalkan talian dalam sementara dan menunjukkan talian kita.

Kat sini tin ada hack sikit tapi jgn takot, tak salah kot sisi undang-undang. Yang tin berikan nih akan mengekalkan dan terus mengekalkan talian internet kita dan hanya beberapa trick saja diperlukan.

Tapi korang kena Download yg tin wat nih dulu k

Cara:
Langkah 1
Start>>Accessories>>Command Promt dan akan keluar seperti gambar dibawah


korang masukkan ping google.com -t seperti gambar dibawah dan korang Enter dan tak boleh di click.


atupun

Run dan masukkan ping google.com -t seperti gambar di bawah


Korang akan dapat gambar seperti dibawah


Langkah 2

korang click kat korang file yg korang download td k. Jgn lupa extract .rar tu.
pastu korang akan dapat gambar dibawah pastu korang masukkan Domain IP(ambil dari Command Promt) seperti gambar di bawah dan korang "Enter"


Pastu akan keluar seperti gambar di bawah dan korang click "OK"


Korang ulangi langkah 2 sebanyak 5 dan korang jgn closed mana-mana ping pun dan biarkn selama lebih 30 min untuk mendapat keputusan yg memuaskan.

Nak tanya apa-apa yg tak paham korang tanya ja k.

6 komen:

manager syarikat tin kosong said...
December 3, 2008 at 10:12 PM  

hahaha..mekasih2~
agk mntensenkn jiwa gk a tenet sl0w~
pheuuwwwW~

tin kosong said...
December 3, 2008 at 10:31 PM  

hehehehe..mesti tensen waktu skype..wahahahaha..

penjual karipap kt simpang 4 said...
December 3, 2008 at 11:26 PM  

xda la kaco time skype..owg spesies bkak tab byk2..mmg jem gk a..ngaaa~

farhanaLicious said...
December 5, 2008 at 11:02 PM  

ni kalo taknak kasi internet terdisconnect masa duk download something ke?

tin kosong said...
December 7, 2008 at 9:33 PM  

yup!cmtu la farhana..huhuhu..

~!@#$%^&* said...
December 14, 2011 at 2:36 AM  

salam, pokda.. wat x leh nak donload??

Followers

Feed Burner

Sila click komputer berlari yer

atau masukkan emel korang untuk software dan trik menarik:

Delivered by FeedBurner