Sign In | Manage Account | Gmail

hargai otak remaja yang fresh ni

September 26, 2008 ·
otak remaja yang fresh patot di isi dengan ilmu² yang bermafaat


cmna cara korang hargai otak remaja korang yang fresh nih???cmna korang manfaat kan otak yang dikurniakan Allah s.w.t nih???cara aku la..baca Quran,and berzikir..coz cara nih wat aku lagi tenang... sidekick kejadah lain yang aku wat untuk kekal kan ke-fresh-san otak aku nih..aku main chess..rubik's cube..sodoku and IQ test...menda nih leh buat kita toi² lupa kerja lain..tapi sebahagian alim ulama kata suma game nih makroh kalau main...pasal kita tinggal amal yang diwajibkan kat atas manusia macam kita nih...and memang pn..susah nak menahan diri nak stop main suma menatang nih..main nih memang men khayal kan..tapi bagi aku kita kena la pandai² bahagi masa..


paling best sekali..aku pecah rekod diri sendiri..yessssssssss!!!!!!!!!!!padahal lebih 10min gak..



LAGI
korang tonton cam CSI pn best gak..otak jaaln..and lagi..kalau korang baca komik..manga²..macam dec.conan..death note..and banyak lagi..dengan baca manga² cmni pn korang leh wat pala hotak kita nih bertambah ilmu and fresh tau ak..bleh belajar budaya bangsa lain and cara pemikiran diorang tau..korang jangan pikir yang baca komik nih buang masa..kalau adik² korang suka membaca komik²..korang kena support minat dia tuh..tapi korang kena terang la tiap karekter lam komik tu..bagitau kebaikkan yg patot di ikuti and ditinggalkan..

pemilihan lagu korang pun termasuk tau lam cara hargai otak nih...lagu² yang sesuai untuk otak nih sumtin yang wat diri kita tenang,rasa selesa and tak menyindir agama kita..aku tak suka sangat dengar lagu² sebenarnya..heeee...

and korang jangan la cemarkan hotak korang yang fresh lagi berharga ngan menda² yang tak patot..cam nonton menda lh rosakkan iman,akidah and cacatkan perbuatan amal kita kat Allah..

2 komen:

mohdrafique said...
September 28, 2008 at 3:37 AM  

detektif conann dh ada pengabis ker?

tin kosong said...
September 28, 2008 at 8:31 AM  

takda la..

Followers

Feed Burner

Sila click komputer berlari yer

atau masukkan emel korang untuk software dan trik menarik:

Delivered by FeedBurner